Raški vijećnik Ivan Mohorović napušta HDZ

Ivan Mohorović
Ivan Mohorović

HDZ-ov vijećnik Općinskog vijeća Raše Ivan Mohorović, poznat kao najaktivniji oporbeni vijećnik, obratio se medijima priopćenjem u kojem javlja da napušta svoju dosadašnju stranku. Da podsjetimo, Mohorović je i ranije u nekoliko navrata javno govorio da stranka kojoj je pripadao ne radi baš uvijek u korist općeg dobra i ne podržava ga u njegovim odlukama koje su "uvijek bile za boljitak, kako onih koji su ga izabrali, tako i svih mještana općine Raša", ističe Mohorović.

- U protekle četiri godine kao vijećnik sam javno zastupao interese građana Raše te djelovao sam, nezavisno od bilo kakvih stranačkih naputaka. Nisam bio i nikada neću biti stranački vojnik i slijepo slušati "naredbe", a pogotovo ne one za koje smatram da nisu dobre za razvoj i dobrobit građana naše općine, ističe Mohorović. Smatra da bi svaka stranka trebala biti zdrava platforma koja okuplja istomišljenike koji časno, savjesno i transparentno rade za dobrobit zajednice koju zastupaju. Nažalost, to nije tako, ističe te dodaje da je samo formalno pripadao stranci koja je najduže obnašala izvršnu vlast u državi.

- Rezultati su, nažalost, vidljivi na svakom koraku. Potpuni kolaps sistema, egzodus ljudi, posebno mladih stručnih i ostalih u potrazi za boljim životom, napominje Mohorović. U svom priopćenju navodi kako je odluku o napuštanju "takvog HDZ-a" donio nakon sastanka na kojem je od lokalnih HDZ-ovaca, a posebno od Suzane Tomičić, predsjednice Općinske organizacije HDZ-a Raše, prozvan da je podržavao IDS i načelnicu općine Raša Gloriju Paliska Bolterstein. "To nije moja razina komunikacije, a posebno ne s onima kod kojih je sve crno ili bijelo, koji ne razumiju čak ni lokalnu politiku a bave se spletkama i lažima. Moji su istupi dobro znani i tko me je i malo pratio jasno je mogao vidjeti i čuti moje prozivanje i kritike IDS-a, stranke na vlasti u Raši", navodi Mohorović.

Ističe da će i dalje, kada god bude mogao, pomagati i pokušati utjecati na pokretanje nekih novih tokova koji će donositi boljitak svim žiteljima općine Raša, kojima i sam pripada. "Časno, savjesno i transparentno, u interesu svih žitelja zajednice - jedino je za što ću se u budućnosti zalagati, kao što sam to činio i dosad", poručuje Mohorović. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter