Raški komunalac dvije godine bez skupštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Opcinsko komunalno poduzece Tim Arsa vec oko dvije i pol godine djeluje nelegalno s obzirom na to da nema Skupštinu koju su cinili clanovi ukinutog poglavarstva", ocijenio je Zuhdija Buljubašic, zastupnik SDAH-a, na sjednici vijeca Raše.

Zasmetalo ga je to što Klaudio Blažina, direktor ove tvrtke koja održava javne površine, prometnice i odvodnju, podnoseci izvještaj o poslovanju za protekle tri godine, nije spomenuo da je takvu nepravilnost u svom nalazu navela i državna revizija.

Direktor je dužan skupštinu sazivati jednom godišnje, naglasio je Buljubašic, na što je Blažina priznao utvrdene propuste, ali uz napomenu da to nije ni mogao uciniti jer je krovni vlasnicki i upravljacki organ društva nestao gašenjem poglavarstva. Tek se na ovoj sjednici, dodao je, osigurava podloga za to - uskladivanjim akta o osnivanju trgovackog društva sa zakonom.

Vijecnici su, naime, jednoglasno izmijenili taj dokument, prema kojem ce Skupštinu ciniti cetvoro opcinskih vijecnika i nacelnik kao njen predsjednik. Direktor tvrtke, usto, birat ce se na mandat od cetiri godine, a ne trajno kao dosad. Skupštinari ce, kako je najavio nacelnik Josip Knapic, biti izabrani na iducoj sjednici vijeca, kada na reizbor ide Blažina. (Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter