Rascvjetao se sjever Istre: završila akcija Margerita

Gradski komunalac Park dobio je priznanje za uređen okoliš poslovne zgrade (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Gradski komunalac Park dobio je priznanje za uređen okoliš poslovne zgrade (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U sklopu eko-akcije Neka moja Istra blista - naj nan Buzeština bije lipa čista, Turistička zajednica Buzeta već 15 godina organizira akciju biranja najuređenije okućnice, balkona i poslovno-gospodarskog objekta, koja od 2003. godine nosi naziv Margerita.

U ovogodišnjoj akciji za najuređeniju okućnicu proglašena je ona obitelji Mujić iz Željezničke stanice Buzet, druga je obitelji Pavletić iz buzetskog naselja Verona, a treća obitelji Brženda iz Barušići.

U kategoriji balkona prvo mjesto osvojila je Silvana Štrpin iz Peničići, drugo Doris Koraca iz Sv. Ivana, a treće Stoša Nadal iz  Brnobići.

Nagradu za najuređeniji mali poslovno-gospodarski objekt dobila je Biskoteka Roč, a u kategoriji velikih gradsko komunalno poduzeće Park iz Sv. Ivana, čiji djelatnici sami vode brigu o okolišu svoga poslovnog objekta. Nagrada za najuređeniji balkon odnosno okućnicu po starinski pripala je Ivanki Bolterstein iz Krušvari.

Konkurencija je doista bila jaka jer su mjesni odbori i pojedinci predložili čak 40 kandidata, a najuređenije balkone i okućnice odabrala je tročlana komisija.

Akcija inače traje od kraja svibnja do kraja srpnja do kada se u pravilu obilazi teren, a dobitnici se proglašavaju u rujnu u sklopu gradskog praznika i tradicijske Subotine.

- Nakon dugog niza godina organiziranja primijetili smo da su se neki prostori značajno proljepšali i procvjetali, a svijest o uređenju prostora i briga o okolišu značajno su podignuti, što nam je i bila namjera, rekla je direktorica buzetskog TZ-a Nada Prodan Mraković.

Nagrađeni su dobili statue margerita i margeritica koje je izradila buzetska umjetnica Goranka Črnac te poklon-bonove od sponzora i buzetskog TZ-a. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter