Raščišćeni računi od prodaje Vile San Lorenzo

Vila San Lorenzo (D. ŠTIFANIĆ)
Vila San Lorenzo (D. ŠTIFANIĆ)

Na sjednici Gradskog vijeća Vodnjana sinoć je jednoglasno prihvaćen tekst Sporazuma o nagodbi između Socijaldemokratske partije Hrvatske, Grada Vodnjana i zagrebačkog poduzetnika Mate Matića, koja je zapravo konzumirana prije 15 godina!

Za one slabijeg pamćenja, riječ je o slučaju iz 1999. kada je tadašnja Općina Vodnjan - da bi mogla namiriti potraživanja SDP-a od 310 tisuća njemačkih maraka na ime ulaganja u Vilu San Lorenzo u sklopu bivše Političke škole u Fažani, a koju je Vodnjan već bio prodao - ustupila Matiću parcele na Dragoneri, a zauzvrat da on obešteti stranku. Kako smo prije desetak i više godina pisali o ovom slučaju, Matić je za 310 tisuća maraka (155 tisuća eura) dobio 40 tisuća kvadrata uz more. Tom su se nagodbom u prethodnim razdobljima bavili sudovi i državno odvjetništvo koje je sada pristalo na povlačenje tužbe čime su stečeni uvjeti za ovaj Sporazum.

Njime se, ukratko, Vodnjan odriče svih potraživanja od Matića, Matić se odriče svih potraživanja od SDP-a, a ta se stranka odriče potraživanja od Vodnjana. Što je i najvažnije, prema tumačenju ljudi iz gradske uprave, nijedna od triju strana nije dužna podmirivati ikakve troškove postupka, što će se povoljno odraziti na gradski proračun.

- Konačno smo riješili stari slučaj u korist svih stranaka u postupku. Zatvara se problem koji se vukao 15 godina. Željeli smo to i ranije provesti, ali tek je sada bilo moguće nakon što je Državno odvjetništvo povuklo tužbu. Sigurno da slučaj koji se vukao 15 godina nije dobar za nas, rekao je Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana. (Zvjezdan STRAHINJA)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter