Rasberger smijenjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavko Rasberger više nije direktor ATP turnira Croatia Open! Istraturist i Rasberger sporazumno su raskinuli ugovor pa Rasberger poslije 33 godine više nije ni djelatnik Istraturista. Šuškalo se puno u posljednje vrijeme o zategnutim odnosima Rasbergera s jedne te predsjednice uprave Istraturista Gordane Tomicic i Franje Lukovica, predsjednika uprave Zabe, s druge strane. Zagrebacka banka je, naime, vecinski vlasnik Istraturista.

Postojala je cak Rasbergerova namjera da se turnir izvuce iz Istraturistovih skuta, o cemu je postojalo pismo namjere u Hrvatskom teniskom savezu. Epilog svega je raskid ugovora s direktorom, koji je ATP turnir organizacijski doveo do savršenstva, medu 20 najbolje organiziranih na svijetu. Sporazumni raskid samo je drugo ime za smjenu!

"Dvadeset godina imam iznimnu komunikaciju s novinarima. No, ovog puta nemam nikakvih komentara osim što mogu potvrditi da sam s Istraturistom postigao sporazumni raskid ugovora", rekao je Rasberger, koji je do raskida ugovora bio clan uprave Istre D.M.C, u cijem je sastavu djelovao i ATP turnir, uz evente i turisticku agenciju. Ranije je turnir bio u sastavu Istra golfa, dijela Istraturista koji je bio trn u oku predsjednice uprave, koja je zamijenila Istra D.M.C. u kojem je Rasberger bio - clan uprave.

U Istraturistu uglavnom muk. Arlen Brozic, predsjednica Istre D.M.C, tek je elektronskom poštom obznanila da su u tijeku pripreme za organizaciju ATP-a 2010. te da Istraturist radi na rješavanju kadrovske križaljke za vodenje turnira. Kao moguci direktor spominje se Vanja Božickovic, voditelj marketinga u Hrvatskom teniskom savezu i vlasnik sportske marketinške agencije Sportmark.

Istarski župan Ivan Jakovcic kaže da je odluka vlasnika turnira nešto što ne bi komentirao, no izražava nadu da ce i u buducnosti ATP turnir u Umagu biti uspješan i cijenjen. Uvjeren je da cijela stvar nema veze s Podravkom koja je uvijek bila jedan od glavnih sponzora, kao što je siguran i da cijela prica nema politicku pozadinu bilo koje vrste. "Politicke pozadine nema jer turnir nikad nije imao politicka obilježja, osim što bi znao doci predsjednik Republike, ali to je za turnir bilo samo dobro", kaže Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter