Raša:Zbog širenja laži načelnica traži pravnu zaštitu


Na posljednjoj sjednici raškog općinskog vijeća, vijećnik Ivan Mohorović (HDZ) postavio je pitanje načelnici Gloriji Paliska Boletrstein, neka pojasni u posljednje vrijeme u javnosti kontinuirane prozivke Darka Vidmara, voditelja ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, u kojima se obrušava na ured općine kao i na načelnicu, u vezi nekih djelatnika Općine, te otkaza Kolektivnog ugovora i što je ustvari istina.

Paliska Bolterstein je Mohoroviću i ostalim vijećnicima iznijela činjenice kako je Općina Raša i ona osobno osim po raznim i mnogobrojnim aktivnostima koje su u tijeku, u zadnjih par dana u javnosti prozivani od Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, gdje Darko Vidmar voditelj ureda tog sindikata širi neistine.

- Proziva nas neistinama vezanim za otkazivanje kolektivnog ugovora iz 2006. Proziva nas bez ikakve osnove i neutemeljeno, mene kao načelnicu, a i Ured državne uprave Istarske županije. Na traženje medija, već sam objasnila cijeli postupak, za što naravno postoji relevantna dokumentacija. Kolektivni ugovor otkazan je 30. siječnja ove godine. Obavijest o tome poslana je Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika, koji je i supotpisao Kolektivni ugovor, kao i Uredu državne uprave Istarske županije. No, moram reći kako zapanjuje činjenica, koliko izrečenih izjava Darka Vidmara, jednostavno ne odgovaraj istini. Ne odgovara istini da Ured državne uprave nema zaprimljen naš dopis o otkazu kolektivnog ugovora, jer posjedujem potvrdu upravo Ureda državne uprave da je zaprimio naš dopis o otkazu istog. Vidmarova tvrdnja "da je iz Ureda države uprave IŽ izvješten da nisu zaprimili takav dopis Općine Raša" je najblaže rečeno neistinita čime šteti ugledu Općine Raša, Uredu državne uprave, i meni osobno. Mogu razumjeti što Vidmar ili u nedostatku argumenata, ili zbog opravdavanju svog nedjelovanja od gotovo pola godine ili zbog smanjenja broja članova među službenicima općinske Uprave, širi neistine u javnosti, no nastavi li s tim, morat ću zbog zaštite ugleda Općine, kao i svoje funkcije, potražiti pravnu zaštitu, istaknula je kategorički Paliska Boltersein.(Adriano ŠĆULAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter