Rašani spremni na izazivanje prekida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još je tjedan dana ostalo do isteka roka koji je Izvršni odbor NSŽI-ja dao klubovima Prve ŽNL za popravak stanja na svojim igralištima, a situacija nije nimalo jasnija. Podsjetimo, u prvom roku, do 21. lipnja, svoje su odradili Funtana i Potpican Ucka '72, koje su uklonile nedostatke te su svoje terene uskladile s propozicijama Prve ŽNL.

U tome nisu uspjeli Pomorac, Banjole i Galižana, ali su oni iskoristili mogucnost prijave zamjenskog igrališta te su tako Krnicani prijavili Rašu, Banjolci Medulin, a Galižanci Vodnjan.

Oni koji su ostali vani zbog uvjeta i neimanja zamjenskog terena bili su Ližnjan, Marcana i pulska Istra. Upravo je zbog Istre Izvršni odbor NSŽI-ja na svojoj je posljednjoj sjednici produžio rok za preinake na navedenim igralištima do 10. srpnja.

Istra je i dalje u pat-poziciji. Tražeci igralište, koje im treba osigurati Grad Pula, dobili su odbijenicu Velog Vrha, Uljanika i Pule ICI tako da po svemu sudeci teren nece ni naci. Druga stvar je da je Istra klub koji u biti kao takav ne postoji te bi se u novom natjecanju trebao zvati Istra-Pula, kao i udruga koja je osnovana prošle godine.

Kao takav klub bi trebao krenuti iz najnižeg ranga, kao što je to ucinio i novoformirani klub Umag Mladost, i s te strane clanovi IO-a ne bi smjeli imati razlicite kriterije, bez obzira na veliku povijest pulskog kluba.

Najcišca je situacija s Ližnjanom koji je jedini poduzeo konkretne korake.

- U fazi smo finalizacije pregovora oko zamjenskog igrališta i to bi trebalo biti riješeno u narednim danima. Postignut je i dogovor oko sanacije našeg igrališta. Buduci da igranje na zamjenskom igralištu iziskuje i odredena sredstva, vjerujem da cemo sve zgotoviti do pocetka prvenstva te da cemo prvo kolo ipak odigrati na našem igralištu, optimist je tajnik kluba Vanja Frankovic.

S mrtve tocke polako se pomicu i Marcanci, no hoce li to biti dovoljno za igranje u Prvoj ŽNL, ostaje da se vidi. Oni i dalje ostaju uporni u svom naumu da ce igrati samo u Marcani, iako se u posljednje vrijeme govori o prijavljivanju zamjenskog igrališta kao kupnji vremena u kojem bi zgotovili radove na igralištu u Marcani.

Novi problem nastao je s drugim klubom iz opcine Marcana, Pomorcem iz Krnice. Oni su za svoje zamjensko igralište prijavili Rašu, ali je nakon obilaska raškog Gradskog stadiona sasvim jasno da ono trenutno ne udovoljava uvjetima igranja u Prvoj ŽNL. Na njemu su potrebni veliki zahvati za koje Raša sigurno nema novca, a pitanje je može li to Pomorac riješiti.

Problem je nastao i s raškim navijacima zvanim Marginalci, ali i s igracima kluba koji su se otvoreno izjasnili protiv ustupanja igrališta Pomorcu. Cak štoviše, spominju se i prekidi utakmica kao krajnje rješenje ako se Krnicanima dopusti igranje u Raši, tako da je realna opcija da ce ipak Pomorac dogodine igrati u Drugoj ŽNL.

Najbolja bi solucija za Krnicane, ali i Marcance, bilo spajanje Marcane i Pomorca u jedan klub cime bi bili financijski jaci i puno bi jednostavnije došli do uvjeta za igranje u Prvoj ŽNL. (Robi FONOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter