Rasadnik kreativnosti i pokretač razvoja ruralne sredine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općina Vižinada i Studio Sonda potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja, kojim Općina Vižinada Sondi na 50 godina ustupa pravo građenja na građevinskom zemljištu veličine 2.077 metara četvornih s isključivom namjenom izgradnje Kreativnog centra, izvijestio je na prezentaciji projekta Marko Ferenac načelnik općine Vižinada. Zadovoljan što u ovoj sredini djeluje jedan, u svjetskim, razmjerima poznat dizajnerski studio, koji svojom djelatnošću i brojnim dobivenim nagradama i priznanju značajnije doprinosi promociji Vižinade.

Prostor za sve žitelje i goste

- Cilj ovog projekta je podizanje poslovne, obrazovne, kulturne i turističke razine unutrašnjosti Istre, ali i čitave županije zasnovanu na razvoju svih aspekata kreativnosti, poštujući trenutne razvojne strategije, nastavio je Sean Poropat, kreativni direktor Sonde. Dodajući kako je krajnji cilj doprinijeti razvoju sredine u ovom slučaju Vižinade, a gradnja Centra ciljano je odabrana upravo u unutrašnjosti Istre kako bi se doprinijelo razvoju ovog područja. 

- Glavnina prostora Sonda Kreativnog Centra bit će javni prostori namijenjeni održavanju poslovnih, edukativnih i društveno korisnih sadržaja za poslovnu i stručnu javnost, te sve dobne skupine, od vrtićke do zrele dobi, rekla je Jelena Fiškuš, kreativna direktorica Sonde. Edukativni sadržaji sastojat će se od prezentacija i predavanja stručnjaka iz raznih područja kreativnosti namijenjenih javnosti, od umjetnosti i dizajna, pa do tradicijskih, eno-gastronomskih, glazbenih i sličnih. Uz to u kreativne procese uključivat će se zainteresirani sudionici. Naime, polaznici radionica sudjelovanjem u konkretnim projektima stvarat će porfelj svojih radova koji im, osim iskustva, i konkretno služe kao značajna referenca u životopisima prilikom zapošljavanja. Ovime se također stvara i kvalitetna platforma za moguće zapošljavanje mladih unutar Sonda Kreativnog Centra ili kod nekog od Sondinih potencijalnih klijenata, suradnika, čime se sprječava migracija kadrova u druge države ili metropole. (Mirjan RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter