Raša: Za četvrtinu više noćenja nego lani

Jasmin Mahmutović (R. SELAN)
Jasmin Mahmutović (R. SELAN)

Turistička zajednica Općine Raša posluje u skladu sa zakonom; ne trošimo više ni vrijeme, ni snagu na prošlost, zaključila je na sjednici Općinskog vijeća predsjednica Glorija Paliska Boltersein nakon što su načelnik Josip Knapić i administrator ureda TZ Jasmin Mahmutović podnijeli izvještaj o radu.

Predsjednica je obrazložila, a vijećnici su se složili, da TZ nije prije poslovala ni transparentno, ni u skladu sa zakonom, ali je državna revizija početkom ove godine značila podvlačenje crte pod takvu praksu.

Zapošljavanje Mahmutovića bilo je pravi potez budući da je on operativno vratio TZ na pravi kolosijek, za što je na Vijeću primio brojne čestitke. U njegovom planu rada za 2013. godinu stoji daljnja informatizacija ureda, nova turistička signalizacija, uređenje novih plaža, turističko valoriziranje Raše i podrška lokalnim manifestacijama. TZ je u devet mjeseci ove godine zabilježila oko 223 tisuća noćenja, što je za četvrtinu više nego lani u istom razdoblju.

Vijećnici su prihvatili i izviješće o radu komunalnog poduzeća Tima Arsa u prvoj polovici godine, kojega su podnijeli načelnik i direktor Klaudio Blažina. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter