Raša: U Prvomajskoj će opet zabrujati strojevi?

U zapuštenom pogonu ugasle Prvomajske caruje drača (R. SELAN)
U zapuštenom pogonu ugasle Prvomajske caruje drača (R. SELAN)

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prekjučer je odlučilo o raspisivanju natječaja za davanje u najam nekretnine ugasle tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši, doznajemo od općinske načelnice Glorije Paliska Bolterstein. Prema najavama iz Zavoda, oglas za zgrade, odnosno parcelu površine oko 52 tisuće četvornih metara u Krapnu, trebao bi biti objavljen ovog tjedna u dnevnom tisku.

Pomicanje s mrtve točke tužne priče o nekoć snažnoj tvornici tokarilica, koja je u zlatnim osamdesetima zapošljavala i više od tisuću radnika, a upokojena je u privatizacijskom prahu i stečaju 2001. godine, rezultat je inicijative Općine. Vodstvu Zavoda lokalna uprava obratila se, nakon što su joj se pismima namjere javila tri potencijalna istarska ulagača iz proizvodnih djelatnosti.

- Ne želim otkrivati njihova imena jer će tek natječaj pokazati jesu li još uvijek zainteresirani za ulaganje na ovom području, veli Paliska Bolterstein i naglašava da se u međuvremenu javilo još nekoliko potencijalnih najmoprimaca.

- Za početak je bitno pokrenuti proizvodnju te zaposliti makar i desetak radnika. Investitori su redom poručili da bi počeli raditi - odmah, dodala je načelnica. Ističe da Općina intenzivno radi na tome da, kroz pregovore s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, dođe u posjed prostora Prvomajske jer bi tada, kako napominje, lakše privukla investitore. (I. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter