Raša: Susret harmonikaša i pjevača Labinštine

Klapa Labin
Klapa Labin

Svirači na harmonikama izmjenjivali su se na pozornici u prostorijama raškog RKUD-a, na 10. jubilarnom Susretu harmonikaša Labinštine. Od onih najmlađih, osnovnoškolaca u mlađim razredima, do onih koji su hrabro zakoračili u sedmo desetljeće života, svi su redom nagrađeni velikim pljeskom i simpatijama brojne publike.

Već tradicionalno manifestaciju pohode polaznici labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana pod vodstvom profesorice Karmen Brajuha, ali i svirači s područja čitave Labinštine i okolice, mahom iz Barbana

Od valcera, polki, baluna, zabavnih te klasičnih skladbi, u gotovo dvosatnom repertoaru našlo se za svakoga ponešto. Dodatnu draž manifestaciji dala je pjesnikinja Rina Miletić koja je interpretirala autorske pjesme, dok je jednu, Tiha noć, na harmonici popratio, ali i otpjevao Franko Kalac.

Klapa Labin također je otpjevala jednu pjesmu iste autorice, a svoje umijeće u pjevanju pokazale su Rafaela Blažina i Adriana Miletić, članice raškog RKUD-a Rudar

Svi sudionici (Andi Sandić, Karla Levak, Miro Basanić, Moris Gržan,Vanesa Jakac, Dino Peruško, Nikola Zupičić, Leonardo Rojnić, Denis Alićajić, Adriana Miletić, Roberto Višković, Rafaela Blažina, Franko Kalac, Miro Marčeta, Romano Baćac, Viktor Križanac, Darko Blašković, Branko Pušec, Serđo Načinović, Roberto Čekada, Edo Domjanić, Milenko Išić, Dino Batelić i Valter Golja) nagrađeni su priznanjem. Oni najmlađi na poklon su dobili i knjigu na dijalektu, dok su oni najstariji dobili bocu vina. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter