Raša: Subvencije za poljoprivredu

(snimio Manuel ANGELINI)
(snimio Manuel ANGELINI)

Općinsko vijeće Raše donijelo je Odluku o subvencijama u poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje od 2013. do 2015. godine.

Subvencije su namijenjene obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, tvrtkama i poljoprivrednicima sa sjedištem ili proizvodnjom u općini, pravnim i fizičkim osobama registriranima za promicanje ruralnog razvoja i za poboljšanje ruralnih i radnih uvjeta te obrtima i malim poduzećima kojima je proizvodnja primarna djelatnost. U općinskom proračunu ove je godine u tu svrhu izdvojeno 10 tisuća kuna, a tisuću kuna bit će uplaćeno u Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre. U 2014. i 2015. godini planira se u Fond uplatiti po 2.500 kuna, a za subvencije izdvojiti 47.500 i 52.500 kuna.

Šućuralija Bašić iz BDSH-a bio je suzdržan, a Ivan Mohorović iz HDZ-a protiv. Bašić smatra da je Odluka netransparentna jer ne definira broj korisnika subvencija i iznose koji je moguće dobiti. Mohorović je dodao da nisu definirani kriteriji za dodjelu subvencija.

Načelnica Glorija Paliska Bolterstein je objasnila da je nastao vremenski tjesnac zbog blagdana i potrebe da Odluka bude objavljena prije ulaska u EU te je utvrđivanje broja potencijalnih korisnika u tijeku. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter