Raša: Što se kuha u Tim Arsi?

Likvidacija, reorganizacija ili smjena direktora? (I. RADIĆ)
Likvidacija, reorganizacija ili smjena direktora? (I. RADIĆ)

Sprema li se smjena direktora Tim Arse Klaudija Blažine, likvidacija ili pak reorganizacija tog komunalnog poduzeća u vlasništvu Općine Raša?

Ta su pitanja ostala otvorena nakon zadnje sjednice Općinskog vijeća, na kojoj su predstavnici vlasti jasno poručili da nisu zadovoljni funkcioniranjem tvrtke kojoj se za održavanje komunalne infrastrukture - sustava odvodnje, javnih površina i nerazvrstanih cesta - iz lokalnog proračuna godišnje plaća 960 tisuća kuna.

- Već tri godine slušam "copy-paste" o radu Tim Arse: metla na placi, kanali se čiste krampovima… Ne mijenja se baš puno toga, komentirao je potpredsjednik vijeća Danijel Fonović (IDS) polugodišnji izvještaj o poslovanju koji je podnio direktor Blažina.

Tvrtka je u šest mjeseci prihodovala 387 tisuća kuna, a potrošila 380 tisuća, pri čemu za plaće šest radnika 208 tisuća. "Ovako neće moći dalje. Trebamo si pogledati u oči i vidjeti jesu li potrebne neke teške odluke. Građani za svoj novac imaju pravo na urednu infrastrukturu", dodao je Fonović.

Atilio Paliska, vijećnik HSU-a, primijetio je pak da je tvrtka koja 60 posto prihoda troši na plaće, kao što je to slučaj s Tim Arsom, osuđena na propast.

Da likvidacija općinskog komunalnog poduzeća nije rješenje smatra oporbenjak Ivan Mohorović (HDZ), pozivajući odgovorne na dublju analizu i eventualna dodatna ulaganja u razvijanje usluga tvrtke s ciljem dugoročnog profitiranja lokalne zajednice.

Općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein (IDS) izvijestila je da su skupštinari Tim Arse dali određena zaduženja direktoru Blažini do iduće sjednice, koja bi se trebala održati uskoro, a ponudit će konkretna rješenja. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter