Raša: Marcelo Tencic napustio vijece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marcelo Tencic podnio je ostavku na mjesto raškog opcinskog vijecnika, a vijece ju je jednoglasno prihvatilo. Razlog je ostao tajnom jer Tencic, koji je prije tri mjeseca dao ostavku i na funkciju predsjednika vijeca, nije prisustvovao sjednici.

- Ne mogu vam ništa reci, zagonetno je ovaj IDS-ovac uzvratio na naš upit o motivima brzog odlaska iz zastupnickih klupa, svega mjesec dana otkako je preuzeo ulogu «obicnog» vijecnika.

Nacelnik Josip Knapic (IDS) smatra da je Tenciceva «košarica» samo «logican slijed rješavanja stvari unutar stranke» koja «želi ispraviti neke propuste i drukcije raditi».

- To je bilo jedino moguce rješenje. Želimo naše vijecnicke klupe osvježiti novim, mladim snagama. Tencic je, nakon razgovora u stranci, to i shvatio. To je sve što vam sada mogu reci, kaže Knapic. Upitan je li o tome eventualno odlucivao vrh stranke, odgovorio je nijecno. Nije želio obznaniti tko ce popuniti upražnjeno mjesto u vijecu, najavivši da ce kandidata, kojega mora potvrditi nositelj stranacke liste Ivan Jakovcic, istaknuti iduceg tjedna.

I dok s jedne strane, po tumacenju Knapica, raški IDS nalazi «rješenje za osvježenje», Tencic je i dalje predsjednik opcinskog ogranka stranke.

Tencicevu smjenu s pozicije celnika opcinskog parlamenta, na kojoj se zadržao pet godina, ljetos je, podsjetimo, zazivala oporba, koju je podržao SDP, koalicijski partner vladajuceg IDS-a. Smetala ih je njegova, kako su porucivali, iskljucivost, arogancija te miješanje u štošta. Atilio Paliska (HSU) je Tencica ocijenio balastom u normalnom funkcioniranju vijeca, navodeci da je ovaj zapravo preduhitrio pripremanu smjenu, jer bi mu i njegovi stranacki kolege, i to u strahu od bure koju bi bila podignula opozicija, okrenuli leda.

Nacelnik Knapic je pak Tencicevo odustajanje od predsjednikovanja vijecem tada oznacio plodom dogovora opcinske koalicije. Za novu predsjednicu vijeca krajem srpnja izabrana je Glorija Paliska Bolterstein (IDS), na prijedlog vladajuce koalicije.


Podijeli: Facebook Twiter