Raša dobila komunalnog redara

(A. Š.)
(A. Š.)

Od ovog tjedna cestama na području Općine Raša patrolira prometni redar. Općina je, naime, svog komunalnog redara edukacijom pri Policijskoj akademiji osposobila za obavljanje poslova prometnog redara, odnosno za nadzor i premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila te upravljanje prometom. Dobivena je i odgovarajuća suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova za rad službenika, sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

- Redarstvo smo uveli sa željom da podignemo prometnu kulturu, odnosno da uvedemo reda u promet u mirovanju, povećamo sigurnost pješaka i ostalih sudionika, posebice na dosad problematičnim točkama u općinskom središtu i priobalnim naseljima. Nije cilj kažnjavanje već upozoravanje nesavjesnih vozača, kaže raška općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein.

Prometni redar u prvo će vrijeme pokušati uvesti reda upozorenjima, a tek potom počet će izdavati novčane kazne. Zadovoljstvo uvođenjem prometnog redarstva u Općini Raša izrazili su i iz labinske policijske postaje, napomenuvši da su u prvim danima spremni pružiti pomoć službeniku.

(A. ŠĆULAC)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter