Rapsolutno besplatni album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski reperi Filijala i Cannone objavili su svoj prvi zajednicki album prigodno nazvan "Rapsolutno", koji se besplatno može skinuti s web stranice brna.my1.ru/forum/55-1265-1 ili poslušati na www.reverbnation.com/filijalacannone. Njih dvojica napisali su i tekstove za 12 pjesama, koliko ih se nalazi na ovom albumu, na kojem i pjevaju, dok produkciju pojedinih skladbi potpisuju Sheky, Pawer, Martin i Marino iz Dem Crewa, a dvije je pjesme producirao i Filijala.

Na albumu se ne nalazi "Tvoj fast", za koji su nedavno snimili spot, jer se nalazi na Cannoneovom "Topnickom dnevniku".

Od gostiju, tu je Cannoneova suradnica Lenchy, ciji se glas cuje na pjesmi "Samo da je beat", dok se Todor pojavljuje na "Gangsta Bepo", za koju planiraju snimiti spot. Na naslovnoj skladbi koja zatvara album gost je Martin, a na "Bez identiteta" Aninomus.

Cannone i Filijala vec pet godina suraduju na raznim projektima, ali ovo je prvi put da su zajedno radili album. Filijala tek priprema svoj solo album, iako je s grupom P2 snimio dva albuma, a Cannone na svom popisu ima šest albuma.

Prva i posljednja pjesma, "Zadnji trenutak" i "Raspolutno", ozbiljne su, dok su ostale prožete sarkazmom, pa tako "Još imam potrebu" govori o hrvatskim starletama za koje svi znaju tko su, ali nitko ne zna cime se bave i kako zaraduju novac.

- Imamo dosta sarkastican stil pa je teško shvatiti naš humor. Pokušali smo biti što više dvosmisleni pa tako u pjesmi "Vitamin P" govorimo o genetski modificiranim proizvodima u trgovackim centrima, dok "Nasilje u obitelji", kao što ime kaže, govori protiv nasilja u obitelji, ali iz pozicije muškaraca kojeg žena tuce. Htjeli smo ukazati na problem obiteljskog nasilja, ali kroz crni humor, kaže nam Cannone i najavljuje da ce album uskoro promovirati uživo.


Podijeli: Facebook Twiter