Rapcanin na internetu prijetio ubojstvom?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija od utorka istražuje videouradak postavljen na internetsku stranicu YouTube u kojem navodno jedan Rapcanin najavljuje ubojstvo.

Naime, dva istarska portala u utorak su prenijela uznemirujucu vijest o tome da jedan stanovnik Rapca, koji je navodno i pripadnik Hare Krišne, privatnim porukama na društvenoj mreži Facebook, ali i na YouTubeu šalje zastrašujuci video putem kojeg poziva na ubojstvo.

Ti su portali prenijeli da se na snimku mogu cuti izjave: "I like to kill" i "I think I will kill somebody", što bi u prijevodu znacilo: "Volim ubijati" i "Mislim da cu nekoga ubiti". Portali su objavili i informaciju da "mnogobrojni citatelji u nemoci i strahu upozoravaju njihove redakcije da bi sprijecili još jedno brutalno ubojstvo".

Podatak o tome je li navedena osoba uopce prijetila i što se nalazilo na snimku nismo mogli provjeriti, buduci da je sam korisnik s YouTubea promptno uklonio sporni snimak. Osobu s tim korisnickim imenom u telefonskom imeniku nismo pronašli, no zanimljivo je da je na jednom portalu putem svog Facebook profila komentirao videouradak objašnjavajuci da nije bilo rijeci o pravim prijetnjama, kako je to prenio taj portal.

Na to su se nadovezali posjetitelji portala svojim komentarima i osudama spornog snimka. Doduše, autor snimka je taj komentar objavio pod drugim korisnickim imenom, iako je, sudeci samo po profilnoj fotografiji, nedvojbeno rijec o istoj osobi.

"Ovo je totalno krivo tumacenje. Reagirate na rijeci kao kokoši. Ja sam objavio ovaj film s ciljem da pomognem drugim praktikantima koji prolaze kroz slicnu fazu u duhovnom životu. Nakon godina potiskivanja svojih istinskih osjecaja, prva stvar koja se javi kad se oslobodite je ljutnja i gnjev. I to je ono što sam doživio u tom trenutku. Možda sam se izrazio pregrubim rjecnikom", napisao je Rapcanin u svom komentaru, smirujuci strasti onih koji su se poprilicno uznemirili vidjevši i cuvši njegov videouradak. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter