Rapčani rivu "blokirali" samo u novinama

Rampe ostaju na Obali Maršala Tita (Igor RADIĆ)
Rampe ostaju na Obali Maršala Tita (Igor RADIĆ)

Iako su mještani Rapca najavljivali da će u subotu, za vrijeme poslovičnih gužvi, blokirati promet na rivi zbog ondje postavljenih rampi, prosvjed je izostao.

Nezadovoljnici, njih 40-ak koliko se okupilo na prošlotjednom zboru građana, uvjetovali su gradonačelniku Labina Tuliju Demetliki - izvijestili smo - da ukloni brklje, instalirane na Obali Maršala Tita radi lakše naplate parkiranja, jer smatraju da im uskraćuju osnovno ljudsko pravo na slobodno kretanje prometnicom kao javnim dobrom pa su sada "kao u karanteni".

- Tresla se brda, rodio se miš. Sramota da nema čovjeka koji bi pokrenuo protest, svi su malodušni, boje se. Očito mi Rapčani i ne zaslužujemo bolje. Svi pričaju, htjeli bi nešto promijeniti, ali kada treba biti konkretan nema, eto, nikoga!, rekao nam je starosjedilac u ovom labinskom turističkom adutu, umirovljenik Anton Gregorić, kojega smo zatekli pored mrske mu rampe.

Njegov sumještanin Mauro Licul kazao nam je, pak, da građani nisu protiv naplate parkiranja, već traže primjerenije rješenje za regulaciju prometa u svojoj ulici jer automatizirani sustav ima mnogo nedoumica i stvara prometne čepove na cesti prema rivi. - Kako gradonačelnik Demetlika u novinama može tvrditi da je većina Rapčana zadovoljna rampama kada to naprosto nije istina?!, retorički se upitao Krešimir Bartolić iz Ulice Obala Maršala Tita. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter