Rapcani odbili ponudenih 14 tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su mediji nedavno objavili da je medimurska obitelj pristala na ponudenu odštetu brodara kruzera Costa Concordia, koji je doživio havariju, ispitali smo kakvo je stanje s istarskim obiteljima.

- Posljednju obavijest koju smo dobili od odvjetnika bila je da je kompanija ponudila novu odštetu od 14 tisuca eura, ali mi smo odlucili cekati na veci iznos, rekla nam je u cetvrtak telefonskom razgovoru Rapcanka Ingrid Škopac-Verbanac, koja je havariju kruzera preživjela sa sinom Teom.

U postupku dobivanja pridružila se skupini hrvatskih putnika s broda koje zastupa rijecki odvjetnik. I dalje ceka na torbu s osobnim stvarima koja je ostala u kabini na devetom katu. Cini se da ce kompanija Costa Crociere, vlasnik kruzera, ispuniti obecanje o vracanju stvari do kraja mjeseca jer je, prema informacijama s talijanske televizije RAI, pocelo izvlacenje zaostale prtljage.

S podrucja Umaga havariju su preživjele tri obitelji. Posljednji put kad smo razgovarali s Zoranom Turkovic, koja je bila na brodu sa suprugom, rekla nam je da se dio obitelji nagodio, dok su drugi odlucili pricekati na bolje uvjete.

Inace, mediji su u cetvrtak prenijeli da je vecina putnika iz Hrvatske odlucila prihvatiti ponudenih 11 tisuca eura odštete po putniku, pa je tako jednoj medimurskoj obitelji isplaceno 55 tisuca eura. Novac im je stigao u roku od 20 dana od dogovora s brodarom. (R. S., GI)

CIJELI TEKST CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter