Ryanu Giggsu novi ugovor i mjesto u povijesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs (39) produžio je ugovor s "Crvenim vragovima" na još jednu sezonu, a u subotu bi u susretu protiv Norwich Cityja trebao upisati 1.000 nastup u karijeri te postati 11. nogometaš kojem je to uspjelo.

"Sretan sam zbog potpisa ugovora. Uživam u nogometu, još uvijek imam dovoljno energije i volje i raduje me što mogu pomoći momčadi", kazao je Giggs.

Prije njega u klub "1.000" upisali su se Peter Shilton, Ray Clemence, Pat Jenings, Alan Ball, Nilton Santos, Dadvid Seaman, Paolo Maldini, Andoni Zubizarreta, Roberto Carlos i Javier Zanetti.

Najviše utakmica je odigrao Shilton, koji je od 1966. do 1997. godine upisao 1.390 nastupa, a jedini nogometaš koji je osim Giggsa još aktivan je kapetan talijanskog Intera Zanetti.

Giggs je za United u prvenstvu debitirao 2. ožujka 1991. godine protiv Evertona, a igrom sudbine 22 godine kasnije na isti datum bi mogao upisati tisućiti nastup. Giggs je u dresu "Crvenih vragova" odigrao 931 utakmicu i postigao 168 golova, za reprezentaciju Walesa je zabilježio 64 nastupa, a još četiri u dresu Velike Britanije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter