Rani Uskrs Istri donosi više turista

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Uskrs ove godine pada tjedan dana ranije nego lani, no po nekim prognozama najvećih istarskih hotelijera i agencija turistički promet ne bi trebao biti manji. Ipak, svatko daje drugačiju prognozu - nekima će biti jednako kao i lani, nekima manje, a nekima pak više.

Jedno je sigurno - za najveći kršćanski blagdan tradicionalno će svoja vrata otvoriti velik broj hotela koji su nakon Božića i Nove godine ostali zatvoreni, a goste će početi primati i kampovi koji će time obilježiti ulazak u još jednu sezonu. Radit će oko 40 velikih hotela i barem još toliko malih obiteljskih hotela te 15-ak velikih kampova.

Po podacima najveće istarske turističke agencije, ali i jedne od najvećih u Hrvatskoj - Unilinea, Uskrs bi trebao uspješno otvoriti ovogodišnju turističku godinu koju će obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

- Po dosadašnjem stanju prodaje zabilježena je veća potražnja za uskršnje blagdane te predviđamo da će na razini Hrvatske biti ostvareno 14 posto više noćenja nego u 2012. godini. Najprodavanije destinacije su Istra i Dubrovnik te Opatijska rivijera, a najveći broj gostiju dolazi iz Njemačke.

U Istri će boraviti oko 20 posto gostiju više nego lani, a najtraženija odredišta su Poreč, Pula i Novigrad. Očekujemo da će se u idućih desetak dana potražnja za uskrsnim aranžmanima dodatno intenzivirati, a broj rezervacija značajno povećati, poručuju iz te tvrtke. (piše B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter