Ryanair i EasyJet uskoro iz Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Zagreba u ljetnoj sezoni pocinju letjeti low cost avioprijevoznici Spanair, koji ce letjeti za Barcelonu, te Norweigan air, koji ce Zagreb povezivati s Kopenhagenom i Oslom, a direktor Zracne luke Zagreb Tonci Peovic za Vjesnik je potvrdio da trenutacno pregovaraju i s najpoznatijim niskotarifnim aviokompanijama Ryanairom i Easyjetom.

"Napravili smo uštede unutar tvrtke i uvidjeli da naš cjenik može biti jeftiniji za desetak posto. Za postojece internacionalne letove smanjili smo cijene i do 50 posto", rekao je Peovic.

Peovic istice da im je posebno zanimljiv upravo EasyJet jer ne leti iz jedne destinacije, nego ima 11 baza u Europi.

Iz Zagreba je prošle godine u ljetnoj sezoni nacionalni zracni prijevoznik Croatia Airlines uveo direktne letove za Barcelonu i Madrid po prilicno povoljnim cijenama koje su se kretale od nekih 900 kuna (povratna karta), a s tom praksom nastavili su i ove godine.

Novost u 2010. je direktan let za Atenu iz Zagreba, a Zracna luka pregovara i s Austrian Airlinesom oko uvodenje letova za neka nova odredišta, te se nastoje dogovoriti i direktni letovi iz Zagreba za SAD i Kanadu.

"Komisija koja provjerava sigurnosni sustav za pregled putnika bila je u našoj zracnoj luci i našla nekoliko nepravilnosti koje smo u meduvremenu ispravili i sad ce nam ponovo doci u kontrolu. Ako zadovoljimo njihove uvjete, uskoro bismo mogli dogovoriti letove iz Zagreba za New York i Chicago", rekao je Peovic.


Podijeli: Facebook Twiter