Ryanair ce naplacivati korištenje toaleta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jeftini avioprijevoznik Ryanair odlucio je podici cijene u ljetnoj sezoni pa ce se tako komad prtljage umjesto dosadašnjih 15 morati placati 20 eura, a zaživjet ce i prošlogodišnja ideja da se putnicima naplacuje korištenje toaleta.

Toalet u zrakoplovima Ryanaira ubuduce ce se moci koristiti iskljucivo na kovanice pa ce tako jedan odlazak na toalet putnik placati 1 euro. Da stvar bude gora, stvarat ce se i poprilicna gužva jer ce se smanjiti njihov broj pa ce zrakoplovi koji prevoze maksimalan broj od 189 putnika imati samo jedan toalet.

'Naplacivanjem toaleta nadamo se da cemo promijeniti ponašanje putnika i natjerati ih da koriste toaletne prostorije prije i poslije leta. To nam omogucuje da izbacimo 2 ili 3 toaleta i tako dobijemo još 6 mjesta za sjedenje', rekao je glasnogovornik Ryanaira Stephen McNamara.

Takoder su najavili promjenu cijena prtljage pa ce se prvi komad prtljage težak maksimalno 15 kg i prijavljen online umjesto dosadašnjih 15 eura u ljetnoj sezoni naplacivati 20 eura. Požele li putnici prijaviti svoju prtljagu u zracnoj luci, to ce ih koštati dvostruko. Zasad se ne spominje promjena cijene drugog komada prtljage koji se placa 35 eura (online) ili 70 eura prilikom check-ina.

Iz svega toga proizlazi da jeftini avioprijevoznici nisu ni približno jeftini kakvima se predstavljaju pa bi prije nego se kupi karta trebalo voditi racuna o svim prikrivenim troškovima.

Zadnje je istraživanje pokazalo i da grickalice i sokovi koji se prodaju na letovima jeftinih avioprijevoznika koštaju u prosjeku 374 posto više nego u ducanima, a samo je u prošloj godini prodaja hrane i pica na letovima cinila petinu ukupne zarade Ryanaira.


Podijeli: Facebook Twiter