Rampe u Barbarigi zasad spuštene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strahovanje vlasnika apartmana u Barbarigi da nece imati gdje parkirati svoje automobile vec za uskršnje blagdane pokazalo se neutemeljenim. Iako je vlasnik zemljišta u turistickom naselju "bez gazde", G. U. Barbarigi, zaista postavio unificirane parkirne naprave na gotovo sva raspoloživa parkirališna mjesta, ostale su spuštene, pa su i vlasnici apartmana ili korisnici mogli bez problema parkirati.

Tako ce i biti, neslužbeno doznajemo, sve do lipnja od kada se više nitko tko nije kupio parkirno mjesto zlata vrijedno nece imati gdje parkirati. Nekolicina ogorcenih posjetitelja koji vec 20-ak godina dolaze u Barbarigu u glas su nam objasnili da ne znaju što im je ciniti jer im je cijena od 300 eura za cetvorni metar parkirališta previsoka.

Osim toga, navodno su od predstavnika G. U. Barbarige doznali da se niti nece moci upisati kao vlasnici kupljenog parkirališta, što cijeloj ovoj prici daje dozu besmisla.

Osim ucestalih dopisa G. U. Barbarige s ponudama o kupnji parkirališta, mnoge je turiste nakon dolaska u Barbarigu za Uskrs docekalo još jedno iznenadenje: obavijest o mogucem sporu zbog neovlaštenog korištenja dijela terena.

Nekima su ovakve obavijesti prije nekoliko dana stigle poštom, dok su druge docekale na vratima apartmana, a u svima se navodi da vlasnik bez dopuštenja koristi dio nekretnine koja je u vlasništvu G. U. Barbarige te da je to utvrdeno provjerom na terenu. Dopisima im je dat rok od mjesec dana da se jave spomenutoj tvrtki da bi se prijateljski dogovorili umjesto pokretanja sudskog spora.

Drugim rijecima, G. U. Barbariga je nakon dugih godina odlucila kazniti one vlasnike apartmana koji su se usudili iskoristiti postojece bezvlade i svojevoljno se širiti izvan granica svoje katastarske cestice cak i na zelene površine i nerijetko nauštrb susjeda. Takvih je daleko više od onih koji još uvijek imaju apartmane u izvornim gabaritima, a ta ce cinjenica biti itekako povoljna za G. U. Barbarigu koja ce najvjerojatnije sve nadogradnje dobro naplatiti.


Podijeli: Facebook Twiter