Rampe ispod sjevera Drosine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parkiralište iza sjeverne tribine Gradskog stadiona Aldo Drosina od danas nije dostupno za "slobodno" parkiranje. Vozila ce na parkiralištu moci ostavljati samo oni vlasnici poslovnih prostora koji su u dogovoru s Javnom ustanovom Pula sport zakupili parkirni prostor i dobili kljuc za "rampu", dok ce na ostalim parkirnim mjestima prepreka biti podignuta.

Prije nekoliko mjeseci JU Pula sport ponudio je svim vlasnicima i zakupcima poslovnih prostora podno tribina Gradskog stadiona zakup parkirnih mjesta za svoje potrebe ili potrebe kupaca. No, vec tada su naišli na negodovanje dijela korisnika poslovnih prostora, koji i sada ukazuju na cinjenicu da se kupcima prvo zabranilo ostavljanje vozila u Ulici Marsova polja, a sada onemogucuje i parkiranje. Usput, istice se itekako otežano poslovanje tijekom radova na dovršetku stadiona, pa smatraju da ih se nelegalno kažnjava i otežava poslovanje.

Medutim, nedostatak sporazuma rezultirao je od danas novim stanjem i neiskorištenim parkirnim prostorom kojeg može, sada, zakupiti tko god iskaže interes.

- Rampe cemo držati dignute do njihovog zakupa. Nadamo se da ce do toga doci jako brzo jer je vec puno ljudi s obližnjih lokacija pokazalo interes bez obzira što neki vlasnici i zakupci na stadionu nisu željeli iskoristiti mogucnost zakupa. Mjesecna karta zakupa iznosi 400 kuna što je dva i pol puta jeftinije od karte Pula parkinga za rezervirano mjesto. Usto dajemo popust za više mjesta, maksimalno tri, do 20 posto.

Za sada ce na parkiralištu funkcionirati ovakav model, no, u buducnosti bi, ukoliko se trenutno slobodna parkirna mjesta ne uspiju dati u zakup, mjesta mogla ici u dnevnu naplatu. Na taj nacin barem bi se kupcima omogucilo parkiranje nadomak poslovnih prostora podno tribina u koje zalaze.


Podijeli: Facebook Twiter