Rampa se nije spustila, vlak umalo pokosio kombi!

Željeznički prijelaz kod Svetog Petra u Šumi
Željeznički prijelaz kod Svetog Petra u Šumi

Da ga je umalo vlak udario na željezničkom prijelazu u Svetom Petru u Šumi, dojavio nam je u poslijepodnevnim satima Vladimir Antolović iz Tinjana.

- Rampa se uopće nije spustila! Bog me sačuvaj da san doša tri sekunda ranije, još sav trepin, kaže nam taj odnedavno predsjednik tinjanske udruge umirovljenika koji je na pružni prijelaz stigao kombijem oko 14.15 sati, baš kada je tuda prolazio putnički vlak, tzv. šinobus, koji prometuje na relaciji Pazin - Pula, točnije Sveti Petar u Šumi - Krajcar Breg.

Kaže da se vlak sporo kretao, vjerojatno stoga jer strojovođe znaju da tamošnja električna brklja zna ostati podignuta, međutim, smatra da to ne bi mnogo pomoglo budući da na tom nepreglednom križanju vozači ne očekuju vlak kad nema brklje. A i prometni znakovi ih ne upozoravaju da stanu.

O problemu podignutih brklji u vrijeme prolaska vlaka već se raspravljalo na supetarskom općinskom vijeću koje je zahtijevalo od Hrvatskih željeznica poboljšanje sigurnosti, ali čini se da se nije mnogo toga promijenilo. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter