Rambo ne može razočarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šega, satira i uigrana funky-rock-jazz svirka već više od 20 godina čine jedinstveni kabaretski rock teatar Ramba Amadeusa, a ni sinoć na pulskom Kaštelu, tri godine nakon posljednjeg nastupa na istom mjestu, 500-tinjak fanova i poštovatelja ovog neponovljivog balkanskog umjetnika nije ostalo uskraćeno za taj Rambov spoj humora, duhovitih digresija i, ovaj put, posebno raspoloženog i dobrog pratećeg benda.

Koncert je otvoren pjesmom sa zvučnika "Kad sam bio mlađan lovac ja", a i u nastavku se Rambo dosta koristio sampleovima i dijelovima govora, što je podsjetilo na njegov album "Mikroorganizmi". Za razliku od ipak melodijski bitno zatvorenog Rambovog free jazza, kvaliteta benda posebno je došla do izražaja u melodijski otvorenijim segmentima poput korištene "Let the Sunshine", a moćno je zvučala i kratka interpretacija "Otpisanih".

U prvom dijelu koncerta, uz klasik "Fela Kuti, druže stari", ali i skandiranje Higgsovom bozonu, Rambo je predstavio i neke nove pjesme s novog albuma koji uskoro treba biti objavljen, među njima i proljetni singl "O'ruk on the road again", kao i "E moj Rambo", pjesmu koju je napisao i posvetio samom sebi za nedavni  50. rođendan.

No, snaga originalnog Rambovog humora posebno se iskazala za duže izvedbe pjesme "Kolesterol & Rock'n'roll", nasmijavajući, ali i animirajući publiku (dio refrena pjevaju žene, a dio muškarci). Humora nije nedostajalo u reggae pjesmi "Karakter" u kojoj je nabrajao tko je sve jak karakter, pa su se na popisu među ostalim, našli i Obama bin Laden, ali i Stane Dolanc. Netko je iz publike doviknuo i ime Nine Badrić, koja se sinoć također dobro zabavljala na Kaštelu.

Rambo je u nastavku posjetitelje raspjevao i rasplesao pjesmama "Paparazzo", "Guru Sizif", "Don't happy, be worry" kao i ponajvećim hitovima "Čobane, vrati se", "Moj skutere", da bi u koncertnom finišu u pjesmu "Te jedno te isto" improvizacijom nakratko ugurao i "Ameriku i Engelsku" te "Zastavnika Džema". Nakon dvosatnog koncerta začinjenog jednim bisom, Rambo i suradnici nastavili su put za Bosnu trebaju nastupiti na Sarajevskom filmskom festivalu. (Z. ANGELESKI; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter