Rambo ispao, ruske babuške oduševile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Albanska predstavnica Rona Nishliu s pjesmom "Suus" i ruske babuške Buranovskiye Babushki sa skladbom "Party for everybody" najzanimljivije su medu deset sinoc odabranih finalista na prvoj od dvije polufinalne veceri ovogodišnjeg Eurosonga što se održava u Bakuu u Azerbajdžanu i na kojem ukupno sudjeluju cak 42 zemlje.

Predstavilo se 18 zemalja, a subotnje finale zaslužili su i Rumunjska, Moldavija, Island, Madarska, Danska, Cipar, Grcka i Irska. Crnogorski predstavnik Rambo Amadesu s pjesmom "Euro neuro" nije prošao dalje.

Žiri i televoting iz 18 zemalja sudionica prve polufinalne veceri te direktnih finalista - Azerbajdžana, Italije, Njemacke, Velike Britanije, Francuske i Španjolske - odlucio je kojih deset zemalja nastavlja natjecanje u subotnjoj finalnoj veceri.

Strucni žiri je glasao na generalnoj probi, a publika je svoj glas dala tijekom izravnog prijenosa koji su vodili Leyla Aliyeva, Eldar Gasimov i Nargiz Birk-Petersen.

Zanimljivo je da je prijenos iz Bakua poceo tocno u ponoc po lokalnom vremenu u Azerbajdžanu pa ce domacini natjecanja za pjesmu Europe pobjednicku izvedbu pratiti oko 3.15 sati.

Druga polufinalna vecer na rasporedu je u cetvrtak u 21 sat kad ce nastupiti i naša predstavnica Nina Badric s pjesmom "Nebo" kojoj kladionice predvidaju da ce osvojiti tek 30. mjesto.

Tijekom drugog polufinala predstavit ce se i predstavnik Srbije Željko Joksimovic s "Nije ljubav stvar", Bosnu i Hercegovinu predstavlja Maya Sar koja ce izvesti pjesmu "Korake ti znam", dok ce se makedonska pjevacica Kaliopi za ulazak u finale boriti s pjesmom "Crno i belo".

Sloveniju ce, pak, predstavljati najmlada sudionica ovogodišnjeg natjecanja, 16-godišnja Eva Boto.


Podijeli: Facebook Twiter