Ramazanske čestitke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu završetka svetog mjeseca Ramazana i ramazanskog posta te proslave velikog islamskog blagdana Ramazanskog bajrama koji se obilježava u nedjelju 19. kolovoza, zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je čestitiku muftiji Azizu ef. Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u RH, i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, priopćio je danas Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Čestitku svim hrvatskim vjernicima muslimanske vjeroispovjesti uputio je i predsjednik Republike Ivo Josipović. "Svima želim da blagdan provedu u radosnom vjerničkom i obiteljskom zajedništvu, u ozračju mira i razumijevanja, te da duhovni poticaj Bajrama bude ujedno i poticaj za daljnju zauzetost za mir, toleranciju i izgradnju općeg dobra", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Pored potpredsjednika Sabora Josipa Leke i predsjednika republike Ive Josipovića ramazanski blagdan čestitao je i župan Ivan Jakovčić. Medžlisu islamske zajednice Pula i glavnom imamu Esadu ef. Jukanu, kao i svim vjernicima Jakovčić je zaželio da blagdan provedu u veselom i radosnom ozračju.

- Molim da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Istarskoj županiji prenesete moje čestitke sa željom da im blagdani proteknu u radosti s obitelji, prijateljima i bližnjima uz međusobno poštivanje i uvažavanje te neka budu ispunjeni duhovnom srećom i mirom. Neka Vas prate zdravlje, sreća kao i snaga za jačanje duha zajedništva, pomirenja i požrtvovnosti za druge, poručio je Jakovčić ef. Jukanu.

Gradonačelnik Boris Miletić uputio je glavnom imamu Islamske zajednice u Puli Esadu ef. Jukanu prigodnu čestitku. Miletić je istaknuo da vjeruje da će blagdan doprinijeti jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota različitih vjera i kultura. (H, GI, N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter