Rakljanci na pokladnom slavonskom sijelu


Folkloraši iz KUD-a Rakalj nedavno su se vratili sa 7. Martinačkog pokladnog sijela, gdje su bili u trodnevnom uzvratnom gostovanju u Čepinskim Martincima, na poziv domaćina, tamošnjeg KUD-a. Ova se manifestacija održava zadnjeg vikenda prije korizme, a uz raznovrsne folklorne nastupe domaćini su upriličili i duhovitu predstavu u izvedbi dramske sekcije KUD-a, o aktualnim događajima u selu, te šou Tvoje lice ne zvuči nikako.

KUD Rakalj po prvi je put žiteljima ovog kraja predstavio tradiciju svoga zavičaja. Nastup su počeli roženičari svirkom mantinjade i mazurke, kantu "Oj Rakljanko" u dvoglasju tijesnih intervala kantali su kantaduri KUD-a, a plesači su otplesali sette passi-špic polku i balun uz pratnju miha. Kako KUD Rakalj njeguje i tradiciju ostalih krajeva Hrvatske, izveli su i stare splitske plesove.

Boravak u Slavoniji Rakljanci su iskoristili i za posjet Osijeku i Vukovaru te su zapalili svijeće za sve žrtve Domovinskog rata na Ovčari i Memorijalnom groblju Vukovar. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter