Rakljanci i vlasnici restorana najbolji kuhari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolju maneštru skuhali su u petak navecer na fešti "U rakljanskom loncu" mještani Raklja. Ekipa Rakljanci kuhala je maneštru s povrcem, dok se iza njih plasirala ekipa u kojoj su bili vlasnici restorana koji su pripremali maneštru od fara.

Ista ekipa je, medutim, osvojila prvo mjesto za kuhanje kapuza s ovcetinom, a drugo ekipa Radio Pule. Ocjenjivao se miris, okus i opci dojam jela.

- Ukupni pobjednik bila bi ekipa sacinjena od vlasnika restorana, ali prvo mjesto za maneštru im je izmaklo zbog papra. Rakljanci su napravili možda malo neslaniju maneštru, ali odluka je žirija da je ona ipak najbolja, rekao je Pino Kuhar, koji je uz Brunu Krajcara, Klaudija Knapica i Aleša Winklera bio u žiriju.



U pripremanju najboljeg lonca natjecali su se i vijecnici Opcine Marcana i turisticki djelatnici s turistima. Potonji dolaze iz Njemacke i rekli su da im se svida manifestacija.

- Kuhamo po uputama ostalih u ekipi, a jako nam se svida maneštra s paštom koju pripremamo. Kod nas ima slicna fešta, ali je posvecena vinu. Na njoj se kuhaju specijaliteti našeg kraja, a glavni je pecenje s vinom, rekli su nam Vera Ulrich i Reiner Oswald.

Muška ekipa Radio Pule kuhala je posnu maneštru, a njihova jela bila su karakteristicna po vecim komadima svih sastojaka jer su rekli da oni kuhaju muški pa se svi sastojci moraju dobro osjetiti. Vijecnici koji su bili sigurni u pobjedu kuhali su maneštru s trukinjom.

Pobjednici "Rakljanskog lonca" osvojili su vecere u pulskom i žminjskom restoranu, a sve ostale ekipe proglašene su treceplasiranima.

Posjetitelji su tijekom ocjenjivanja jela požurili po bonove te kušali iz jednog od dva ponudena lonca od ekipa za koje su procijenili da bi mogle imati ukusnu maneštru ili kapuz. Za dobru zabavu i pokoji plesni korak pobrinuli su se Serdo Valic i duo Magnolija.


Podijeli: Facebook Twiter