Rakitić zabio za pobjedu Barce, Messi udario igrača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogomenti reprezentativac Ivan Rakitić zabio je sinoć treći pogodak za pobjedu Barcelone u prijateljskoj utakmici protiv Rome koju je zasjenio je?incident u kojem je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi glavom udario Francuza Mapouja Yanga-Mbiwoa i pri tom ga rukom uhvatio za vrat.

Rakitić je također proglašen i najboljim igračem utakmice. "Meni je svaka utakmica posebna, čak i prijateljska, i velika je čast braniti ovaj dres pred punim stadionom tako da sam sretan i zbog pobjede i zbog gola", kazao je Rakitić. "Moramo se pripremati za Super kup protiv Seville, puno treniramo ali još je uvijek predsezona i moramo nastaviti poboljšavati našu igru."

Messi, četverostruki dobitnik Zlatne lopte je očito izgubio živce i nakon jednog manjeg okršaja s francuskim igračem dok su se mimoilazili uhvatio ga za vrat i udario glavom. Odmah nakon toga priskočili su suigrači jednog i drugog kako bi ih smirili. S obzirom da se radilo o prijateljskoj utakmici, sudac Javier Estrada Fernandez je bio blag i kaznio je i Messija i Yanga-Mbiwaa žutim kartonom. Messi rijetko sudjeluje u incidentima koje bi bili kažnjavani najtežom kaznom i u dresu Barcelone nije nikada zaradio crveni karton.

Isključen je zbog crvenog kartona 2005. u svojoj prvoj međunarodnoj utakmici. Osim toga, Messi je bio i strijelac na utakmici protiv Rome, zabio je za 2-0. Prvi pogodak za Barcelonu postigao je Brazilac Neymar, dok je Rakitić zabio za konačan rezultat. (H)


Podijeli: Facebook Twiter