Rakitić predstavljen u Barceloni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (26) od danas je i službeno član španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

Nakon obavljenog liječničkog pregleda, Rakitić je za katalonski klub potpisao ugovor na pet godina, a potom je predstavljen navijačima i novinarima.

"Velika je čast, ali i odgovornost nositi Barcelonin dres. Vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da ću se nametnuti treneru. Sve ovisi o meni i ovdje sam došao osvajati titule i ući u povijest", rekao je Rakitić koji će nositi dres s brojem 4.

"Izabrao sam četvorku jer je taj broj na leđima nosio Pepe Guardiola. Bio je veliki igrač, a sada je vrhunski trener. Bio bi sretan kada bi se približio njegovim uspjesima," dodao je 'Raketa'.

Bivši igrač Seville je otkrio i gdje se vidi u momčadi Barcelone. U Sevilli je igrao bliže suparničkim vratima, dok je u hrvatskoj reprezentaciji igrao na poziciji zadnjeg veznog.

"Razgovarao sam s novim trenerom Enriqueom. Rekao mi je što od mene očekuje, a ja sam spreman igrati na bilo kojoj poziciji."

Španjolske novinare je zanimao i njegov odnos s reprezentativnim kolegom i budućim suparnikom u 'el clasicu' veznjakom Lukom Modrićem.

"Luka mi je poželio sreću, ali i rekao da bi mu bilo draže da smo zajedno u ekipi."

Na pitanje tko mu je najdraži hrvatski nogometaš spremno je odgovorio.

"Robert Prosinečki. On je plesao s loptom."

Rakitić je za Sevillu igrao od 2011. i u 147 nastupa zabio je 34 gola. Bio je i član Schalkea, te Basela. Hrvatski 'fantasista' je postao treće Barcino pojačanje ove sezone. Prije njega ugovore su potpisali vratar čileanske reprezentacije i Real Sociedada Claudio Bravo, te vratar Borrusie M'gladbach Marc-André ter Stegen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter