Rakitić: Ne zanima nas bod, idemo po pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U taboru hrvatske reprezentacije nema nikakve dvojbe, 'vatreni' putuju u Beograd po pobjedu koja bi hrvatsku nogometnu reprezentaciju ostavila u igri za prvo mjesto u skupini i direktan plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine.

"Protiv Srbije u Beogradu nas ne zanima remi, idemo po pobjedu. U svakoj utakmici idemo po tri boda pa će tako biti i u petak u Beogradu. Svi želimo na svjetsko prvenstvo, želja je ogromna i zbog toga razmišljamo jedino o trijumfu," kazao je vezni igrač hrvatske vrste Ivan Rakitić.

Kapetan Seville je sjajno ušao u sezonu. Niže golove i asistencije i jedan je od najboljih igrača u redovima Andalužana. No, Rakitić je zadovoljan i formom ostalih suigrača u hrvatskoj reprezentaciji.

"Svi smo prošli pripreme, u punoj smo formi, dobro radimo i optimizam je tu," dodao je Rakitić osvrnuvši se i na atmosferu koja 'kockaste' očekuje u Beogradu.

"Nadam se da će stadion biti pun jer mi igramo odlično u takvoj atmosferi. Međutim, nema veće razlike od gostovanja u Bruxellesu, Madridu ili Beogradu. Svi smo igrali na takvim stadionima," dodao je.

Rakitić je svjestan kako će Srbija u beogradskom okršaju biti jača za dvojicu igrača Benfice Nemanju Matića i Lazara Markovića.

"Nema potrebe za čuvanjem nekog posebnog igrača. Srbija ima kvalitetnu momčad, bit će jači nego u Zagrebu. Znamo da neće biti lako, no mi moramo razmišljati o sebi i svojoj igri, a ne o njima. Želimo da oni razmišljaju o nama."

Na pitanje je hoće li hrvatske misli biti uperene i prema Glasgowu gdje će Škotska ugostiti lidera skupine Belgiju, Rakitić je bio vrlo jasan. "Najvažnije je da mi odradimo posao, a nakon naše utakmice možemo komentirati ogled u Škotskoj.

S mnogo optimizma utakmicu u Beogradu očekuje i veznjak Wolfsburga Ivan Perišić naglasivši kako će ključ uspjeha biti ponoviti igru iz prvog poluvremena zagrebačke utakmice u kojoj je Hrvatska slavila 2:0.

"Ako ponovimo igru iz prvog poluvremana iz te utakmice, mislim da se nemamo čega bojati."

Iza Perišića je teško razdoblje, ozljeda ligamenta lijevog koljena mjesecima ga je udaljila s terena. No, ozljeda je stvar prošlosti. Ove sezone upisao je četiri nastupa u dresu 'vukova' u njemačkom prvenstvu.

"Prošao sam pripreme i čini se kako sve ide na bolje," kazao je. Perišić je u dresu mlade reprezentacije bio dvostruki strijelac u Kragujevcu protiv Srbije, a u Beogradu je tresao mrežu i u dresu Club Bruggea.

"Dao sam im dva gola u mladoj reprezentaciji, a potom i s klubom. Nadam se kako će se to nastaviti i u petak u Beogradu," kazao je Perišić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter