Rakitić: Možda nas potjeraju doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Teško mi je bilo što reći, nakon ovakvih ispada huligana ne znam hoćemo li uopće više igrati, možda nas UEFA potjera doma", kazao je nakon remija protiv Češke na Euru i novog huliganskog ispada hrvatskih navijača Ivan Rakitić.

"Imali smo zapravo sreće, jer je sudac namjeravao posve prekinuti utakmicu, a onda bi vjerojatno ostali i bez boda. Nije nimalo slučajno da su nas kaznili dosad i da toliko utakmica u kvalifikacijama moramo igrati bez nazočnosti gledatelja. Nažalost, pojavila se grupica huligana, a svi znamo da je pravih navijača puno više i oni će najviše ispaštati", kazao je Rakitić, koji je dodao da je Hrvatska zaslužila pobjedu.

"Ispustili smo pobjedu, trebali smo zabiti i treći gol i riješiti sve. Česi su u 76. minuti zabili slučajan gol, no nakon prekida nismo ostali šokirani, a oni su se digli u igri i izjednačili", kazao je Rakitić.

Kapetan Darijo Srna priznao je u izjavi nakon dvoboja s Češkom da mu je ovo "bila najteža utakmica u karijeri" te izrazio žal što je njegova momčad pala nakon prekida zbog huliganskog divljanja na tribini.

"Nemam više komentara na takvu situaciju. Tu se više nema što komentirati. Trebamo gledati samo utakmicu", rekao je Srna u intervjuu za Hrvatsku televiziju neposredno po završetku dvoboja koji je bio prekinut u 86. minuti zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak.

Nakon tog višeminutnog prekida Hrvatska nije uspjela zadržati vodstvo 2-1 koje je imala, a nema sumnje da su ti događaji utjecali na psihu igrača.

"Treba igrati i iza prekida. Ne možemo promijeniti ništa. Imali smo 60 minuta inicijativu. Nažalost, pali smo nakon prekida", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije.

"Bila je to najteža utakmica u mojoj karijeri", priznao je Srna koji se bez obzira na očevu smrt stavio na raspolaganje izborniku Anti Čačiću. (H)


Podijeli: Facebook Twiter