Rakete u istočnom Sredozemlju ispalio Izrael

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da su rakete na istočnom Sredozemlju koje se registrirali ruski radari ispalile izraelske snage testirajući proturaketni sustav, a ratna mornarica Sjedinjenih Država, čije su snage također prisutne na tom području, objavila je da s njenih brodova nije ispaljena niti jedna raketa, prenose agencije.

Izrael je rekao da je u utorak ujutro ispalio rakete u okviru testiranja proturaketnog sustava. Ranije je izraelsko ministarstvo obrane je reklo da nema podataka o lansiranju raketa u Sredozemlju, izvijestila je agencija Reuters.

Ispitivanje raketa koje su zajednički proveli Izrael i SAD "provedeno je iz jedne zrakoplovne baze u središnjem dijelu Izraela", reklo je izraelsko ministarstvo, prenose mediji. "Izraelsko ministarstvo obrane u suradnji sa Sjedinjenim Državama uspješno je lansiralo i radarski pratilo raketu Sparrow koja je služila kao meta", izvijestio je izraelski portal Ynet objašnjavajući rusko izvješće o lansiranju dvaju balističkih raketa.

Test je izvršen u devet sati i 15 minuta po lokalnom vremenu što se podudara s ruskim izvješćima o uočenim lansiranjima raketa, izvijestili su mediji, prenijela je agencija ANSA.

Rusija je u utorak ujutro registrirala lansiranje dvaju balističkih projektila u Sredozemnom moru, objavilo je ministarstvo obrane u Moskvi koje prati stanje  na tom području zbog moguće vojne intervencije Zapada na Siriju. "Lansiranje projektila zabilježili su radari u Armaviru, na jugu Rusije", priopćilo je rusko ministarstvo. Prema istom izvoru, projektili su bili lansirani iz "središnjeg dijela Mediterana prema istočnoj obali". Ruska agencija RIA novosti javila je da su projektili pali u more. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter