Rakete iz Gaze ubile troje Izraelaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hamas je ispalio desetke rakete na južni Izrael u četvrtak i pritom je ubio tri osobe, a Izrael je pokrenuo niz zračnih udara diljem Pojasa Gaze prijeteći širom ofenzivom kako bi zaustavio takve napade. 

Izraelska policija je priopćila da su tri osobe poginule kada je palestinska raketa pogodila jednu četverokatnicu u gradu Kiryat Malachiju, oko 25 kilometara sjeverno od Gaze. To su prve izraelske žrtve u novoj eskalaciji nasilja u regiji.

Izrael je u srijedu ubio zapovjednika vojnog krila Hamasa Ahmeda Džabarija i granatirao Pojas Gaze s mora i iz zraka i pritom ubio 13 ljudi, među kojima pet militanata, troje djece i turdnicu. Više od 100 ljudi je ranjeno.

Vijeće sigurnosti UN-a održalo je u srijedu navečer izvanredni sastank kako bi razmotrilo izraelski napad. Pozvalo je na prestanak nasilja, ali nije ništa poduzelo.

Izrael je uputio jasnu poruku Hamasu i spreman je produljiti operaciju u Gazi ukoliko bude potrebno, rekao je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze.

Egipćani su u srijedu, nakon izraelskog napada na Pojas Gaze u kojemu su ubijeni visoki vojni dužnosnik Hamasa Ahmad Džabari i još najmanje šestorica Palestinaca, opozvali svog veleposlanika u Izraelu, izvijestio je glasnogovornik predsjedništva Jaser Ali.

Arapska liga će, kako je rekao njezin visoki dužnosnik Kaled Zijadeh, na izvanrednom sastanku koji će se održati u četvrtak ili u subotu raspravljati o izraelskom napadu na Gazu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter