Rakalj: Teško ozlijeđen njemački biciklist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći izvan Raklja je u četvrtak oko 16.50 sati teško ozlijeđen 32-godišnji njemački državljanin na biciklu. Nesreća se dogodila kada je njemački državljanin upravljao biciklom iz smjera Raklja prema Uvali Kalavojna.

U jednom je trenutku je zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad biciklom i pao na tlo. Ozlijeđeni biciklist je, nakon što su mu djelatnici pulske Hitne pomoći pružili pomoć na mjestu događaja, prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede. Radi smanjivanja broja prometnih nesreća s biciklistima i povećala njihova sigurnost, PU istarska podsjeća vozače bicikla da se po kolniku kreću što bliže desnom rubu kolnika, a ukoliko ima više biciklista tada se trebaju kretati jedan iza drugoga.

Također, da bez potrebe ne dižu ruke sa upravljača jer je to opasna radnja i lako se izgubi kontrola nad biciklom. Noću, ali i danju u slučaju smanjene vidljivosti, biciklisti bi trebali imati na sebi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću i uključena svjetla kako bi ih drugi sudionici u prometu mogli pravovremeno uočiti i sigurno zaobići.

Također, policija podsjeća da su biciklisti mlađi od 16 godina obavezni na glavi imati zaštitnu kacigu. Stariji od 16 godina nisu obavezni nositi na glavi zaštitnu kacigu ali oni koji nose zaštitnu kacigu dobar su primjer kojeg bi trebali slijediti i drugi biciklisti sve u interesu bolje zaštite i veće sigurnosti. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter