Rak dojke izlječiv ako ga se rano otkrije

Dan ružičaste vrpce obilježen u Puli (N. S.)
Dan ružičaste vrpce obilježen u Puli (N. S.)

Borbi protiv raka dojke na Dan ružičaste vrpce priključila se i Pula. Na tržnici je u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea održana humanitarna akcija "Rak dojke je izlječiv, ako ga se rano otkrije". Na štandu su se tom prilikom građanima dijelile ružičaste vrpce i promotivni materijal koji su se dobrovoljnim prilozima priključili i dali svoj doprinos u daljnjoj borbi protiv opake bolesti. Predsjednica Kluba Ljiljana Vojnić istaknula je da je samopregled dojke presudno važan jer se na taj način rano mogu otkriti promjene koje kasnije mogu dovesti do razvijanja bolesti.

- Rak dojke je izlječiv ako se rano otkrije stoga su samopregled, ali i preventivni godišnji bolnički pregledi od presudne važnosti, rekla je Vojnić. Upravo stoga na štandu se uz pomoć silikonske dojke moglo naučiti  kako pravilno napraviti samopregled i uočiti sitne promjene što može spasiti život. Interesa nije nedostajalo i Puljani su se odazvali akciji, puno naučili te dobrovoljnim prilozima podržali borbu protiv raka dojke.

Tijekom akcije istaknuto je da svaka promjena na dojci ne mora nužno značiti nešto loše, no svakako treba provjeriti o čemu se radi i nikako ne odugovlačiti s pregledima. Akciju je, uz mnogobrojne građane, spodržao i kirurg Renato Vidos. (N. S.)   


Podijeli: Facebook Twiter