Rajko Ostojić: Previše smo obećali

Rajko Ostojić (D. MATIĆ/CROPIX)
Rajko Ostojić (D. MATIĆ/CROPIX)

Ministar zdravlja i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić u nedjelju je, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ponovio da je Milan Bandić bio greška SDP-a i da on nije socijaldemokrat, prenosi HRT.

- Treba priznati greške, zaključio je Ostojić, a zatim je i sam priznao neke greške vladajuće koalicije.

- Nema rezultata, nema gospodarskog oporavka i to je veliki, veliki problem. Zbilja veliki problem. U nekim stvarima smo se zaletjeli, možda smo neke stvari previše obećali, osobito u Planu 21, porast BDP-a, imali smo možda krive premise, ali situacija je kakva je. To ćemo morati pitati naše ekonomske stručnjake. Ali, slažem se, situacija nije dobra, komentirao je ekonomske probleme Hrvatske odnosno nevidljivost rezultata oporavka.

No, nije želio komentirati i postupke stranačkog i šefa u Vladi Zorana Milanovića pa je na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića jesu li primjerene prošlotjedne konferencije za novinare koje je ovaj sazivao odgovorio: 

- Jesmo li se mi upoznali? Drago mi je, ja sam Rajko Ostojić. Dakle ne Zoran Milanović. Morat ćete pitati njega. Tu sam došao kao Rajko Ostojić, kazao je umjesto odgovora. 

Na pitanje kako komentira iznos od 120 milijuna kuna koji je njegov resor izgubio nedavnim rebalansom proračuna, rekao je da je lani dobio dodatno 80 milijuna kuna, a ove godine izgubio 120 te da je u minusu samo 40 milijuna kuna. 

- To je na poziciji bolovanja. Već smo snizili prva tri mjeseca bolovanja za nekih 5 posto očekujem ove godine za sigurno 25 posto, i tu ćemo uštedjeti tu razliku od 40 milijuna kuna. Dakle, zdravstveni sustav neće patiti, dapače, krenuli smo u sanaciju bolnica, rekao  je Ostojić.

Ostojić je rekao i da misli da i u kampanji za zagrebačkog gradonačelnika može istodobno kvalitetno obavljati posao ministra zdravlja. (NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter