Rajko: Mladi članovi svojim će entuzijazmom unijeti novu svježinu

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Branko Rajko izabran je za predsjednika Gradske podružnice IDS-a Rovinj, odlučeno je na izvještajno-izbornoj skupštini proteklog vikenda.

Za članove predsjedništva GP IDS-a Rovinj izabrani su: Jadranka Andrijević, Tea Batel, Marinela Bašić, Elida Knežević, Želimir Laginja, Angela Marich, Edi Mendica, David Modrušan, Marčelo Mohorović, Christina Quarantotto, Emil Radovan, Donald Schiozzi te po funkciji Marko Paliaga i Valerio Drandić. Milan Mihovilović kandidat je rovinjskog IDS-a za predsjednika Zajednica podružnica IDS-a Rovinjštine, Marko Paliaga kandidat je za člana predsjedništva IDS-a, dok je za člana garantnog odbora izabran Niccolo Sponza.

- U narednom razdoblju nastavit ćemo istim putem kojim smo i do sada koračali jer se pokazao ispravan i uspješan. Građani Rovinja prepoznaju i uvažavaju politiku IDS-a što su nam jasno dali do znanja na posljednjim lokalnim izborima. Izuzetno me veseli što smo u potpunosti uspjeli realizirati program IDS-a i što među našim članovima vlada pozitivno ozračje. Kada kažem pozitivno ozračje, prije svega mislim na zajedništvo i entuzijazam jer smatram da je to naša najveća snaga, kazao je predsjednik Rajko dodavši da ga veseli što se podružnici priključilo mnogo mladih članova koji će svojim entuzijazmom unijeti novu svježinu. Rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga je istaknuo kako je Rovinj jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova, apsolutni prvak u turizmu već godinama, no napomenuo je da se to nije dogodilo slučajno.

- Jedan od ključnih preduvjeta ovakve uspješnosti svakako su otvorenost i proeuropska orijentacija, odnosno težnja k boljemu, što je odlika IDS-a. Mi se u Rovinju uvijek vodimo europskim vrijednostima, a to su poštivanje ljudskih i manjinskih prava, otvorenost i transparentnost, convivenza i to su temelji na kojima gradimo i njegujemo moderno društvo, a samim time i naš grad. Ponosan sam na rad IDS-a i samo tako svi zajedno nastavimo dalje, kazao je Paliaga.

Naposljetku, na skupštini su izabrani i fiducijari za Sabor IDS-a: Tonka Bajić, Silvio Brunelli, Davor Čabran, Valerio Drandić, Davorin Flego, Carmen Krančić, Želimir Laginja, Ester Popović i Josip Žužić dok su zamjenici Iva Babić, Maura Čabran, Slavica Drandić, Kristijan Laginja, Emil Nimčević, Toni Orbanić, Vanda Poropat, Elvis Prenc i Nataša Stojanov. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter