Rajcica je dobra za zdravlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljeti se rajcica može uklopiti u puno jela, a to je dobro jer je prema istraživanjima na jednom kalifornijskom institutu još jednom potvrdeno da su njezini sastojci cudesni za zdravlje i muškaraca i žena.

U kori rajcice ima bioflavonoida koji umanjuju alergijske reakcije i upale. Pripadnice ljepšeg spola koje se bore s kilogramima razveselit ce vijest da u rajcici ima leptina koji pozitivno utjece na metabolizam, zauzdava apetit i pomaže pri mršavljenju.

Osim kalija i vitamina A, C, E te folne kiseline, rajcica sadrži i beta karoten koji štiti kožu od štetnih suncevih zraka.

Istraživanje je pokazalo da konzumiranje rajcice smanjuje rizik od tumora jajnika, bolesti srca, astme i kronicnih plucnih bolesti.

Rajcica ima lijepu crvenu boju zbog likopena, a on ima jako važan ucinak odnosno antikancerogeno djelovanje u tijelu. Tako muškarac koji jede cetiri obroka s rajcicom u jednom tjednu smanjuje rizik od raka prostate za 40 posto, a najbolje bi bilo konzumirati kuhanu rajcicu jer sadrži više likopena nego svježa.


Podijeli: Facebook Twiter