Rajčela Brezac najbolja mama na svijetu

Rajčela Brezac najbolja mama na svijetu u 2012. godini (A. KANCELAR)
Rajčela Brezac najbolja mama na svijetu u 2012. godini (A. KANCELAR)

Na prijedlog članova Društva distrofičara Istre, jednoglasnom odlukom najboljom mamom na svijetu za 2012. godinu proglašena je Rajčela Brezac iz Valbandona. Predsjednik Društva Davor Komar danas je gospođi Brezac uručio zlatnu plaketu i veliki buket cvijeća te istaknuo da je plaketa i ovaj put došla u prave ruke.

- Društvo svojom skromnom gestom, dodjelom Zlatne plakete za naj mamu, želi pružiti moralnu podršku svima onima koji se nalaze u sličnim životnim situacijama, i ukazati im na to da, i kad im je najteže, netko ipak misli na njih i cijeni njihovu muku i trud, kazao je Komar.

Gospođa Brezac, uz pomoć svoje obitelji, brine o 35-godišnjoj kćeri Sabini koja boluje od najtežega oblika neuromuskularnih bolesti i vezana je uz invalidska kolica i ostala ortopedska pomagala. Osim što radi u obiteljskom obrtu i kući, njezina je glavna preokupacija prvenstveno pomoći Sabini u svim onim svakodnevnim stvarima koje većina ljudi može samostalno obavljati i uzima ih zdravo za gotovo.

- Ovo mi priznanje puno znači zato što je došlo od članova Društva koji se dnevno suočavaju s problemima s kojima se i suočava Sabina i mi kao njezina obitelji. Kod njih mogu dobiti odgovore na neka svoja pitanja i dvojbe, ali i savjet kako krenuti dalje. Brinuti o Sabini znači omogućiti joj da ona bude sretna i zadovoljna, naravno, onoliko koliko joj možemo omogućiti, jer joj ne možemo, na primjer, nadomjestiti društvo njenih vršnjaka. Zato im se od srca zahvaljujem. Sama ne bih mogla, tako da je ovo plaketa pola za mog muža, a pola za mene, jer se stvarno nadopunjujemo u svakodnevnim obavezama kao tim, rekla je srdačno Brezac.

Presretna je bila i Sabina koja je rekla da joj i mama i tata takvo priznanje definitivno zaslužuju. (Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ; snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter