Raja hoce roots

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival urbane glazbe Input fest u organizaciji Udruge mladih Motovun svojim trecim izdanjem sinoc je pokazao da prerasta u prepoznatljiv i rado posjecen dogadaj kao svojevrsna uvertira u slicna ljetna zbivanja. Publika u Motovunu nije sramežljiva i dolazi plesati, ovdje nema vjecnog problema nekih drugih gradova ceka li izvodac publiku ili publika izvodaca, neovisno je li trg prepun ili se rulja tek pocela okupljati, oni prisutni, plešu. DJ Jin San iz Kingston Sounda zagrijavao je reggae hip-hop dancehall ritmovima ranoranioce u manjini prije koncertnog dijela veceri koji su otvorili porecki Cirkus. Ocito neumorni (buduci da nerijetko sviraju dan za danom) i uvijek spremni raspoložiti svojom zaraznom i simpaticnom glazbenom mješavinom.

Nastup ST!llnessa najbolje ilustrira ono što nam je rekao Yuri, pjevac grupe, a to je da "nemoš od cukra živit'". Glazbeno miješaju puno stilova uz dominantan reggae, d'n'b i dijelom HC zvuk, ali konstanta su angažirani i snažni tekstovi, a pjesme iz nastupa u nastup drugacije upotpunjuju svime što ih "takne", pa je tako ovog puta publika mogla cuti i samplove iz filma Lepa sela lepo gore, a osim TBF-a još su jedna od grupa koja popularizira tekstove Tome Bebica.

Tek nakon ponoci trg je sasvim ispunila rasplesana omladina, a tad se na binu popeo Edo Maajka i ostali clanovi Baga Sounda - Frenkie i DJ Soul, ovog puta u okrnjenom izdanju bez DJ Moonie. Nakon što je posjetiteljima prenio molbu "Mire grapara" da "ne zapišavaju naokolo jer se poslije jako cuje" Edo je uzviknuo "Motovun ruke rego", a ruke i ostali dijelovi tijela nisu se spuštali sve do tri ujutro do kad je nakon uvijek atraktivnog nastupa Ede Maajke publiku odlicnim setom zabavljao DJ Soul.

Valjda ce sa stažem Inputa, jednodnevnog festivala pozitivne vibre i prijateljske atmosfere, proporcionalno se produžiti i vrijeme dozvola buduci da je tri ujutro bilo itekako prerano brojnim posjetiteljima cije su tad tek zagrijane baterije htjele i mogle izdržati puno više.


Podijeli: Facebook Twiter