Raiffeisen vratio kunske kredite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor jucer na sjednici Vlade najavila da ce država dati pozajmice gradanima na pocek do 20 godina do 300 eura po cetvornom metru za kupnju prvog ili veceg stana, danas je uslijedila reakcija jedne banke. Raiffeisen ce od iduceg tjedna do kraja lipnja odobravati nove stambene kredite bez valutne klauzule s godišnjom kamatom od 6,75 posto, a efektivna kamatna stopa (EKS) je 7,07 posto. Banka ce nuditi i mogucnost ugovaranja poceka na rok do 12 mjeseci.

Do kraja lipnja ce u akciji "Prostor za preokret" ponuditi kunske kredite s kamatom od 5,95 posto (EKS 6,22 posto), dok subvencionirana kamatna stopa za kupnju pojedinih stanova u Zagrebu (iz ponude Plinstena i Profectus Lanište) iznosi 3,95 posto (EKS 4,11 posto). Dodatno, od 1. ožujka banka ce odobravati gotovinske kredite u kunama uz kamatne stope od 9,95 do 10,95 posto, efektivna je od 11,09 do 12,81.

Tim je potezom Raiffeisen banka vratila povjerenje u domacu valutu. Kunske (nenamjenske) kredite je prva uvela Zagrebacka banka u studenome 2002, koja je i prva zapocela s njhovim ukidanjem u listopadu 2008., a u stopu su je pratile o ostale banke.


Podijeli: Facebook Twiter