Raić Sudar uigravao prvu postavu bez Mate Miloša

Rovinj (M. ANGELINI)
Rovinj (M. ANGELINI)

Usputna stanica pulske ekspedicije u povratku s osmodnevnih priprema na Pohorju bio je Rogatec, mjestašce na rijeci Sutli koja čini granicu Slovenije i Hrvatske. Radi se o području čuvenom po  staklarskoj industriji, zahvaljujući kojoj i slovenska i hrvatska strana prosperiraju na mnogim poljima razvoja. Ruku na srce, ''naši'' malo kaskaju, ali kvalitetnije prometnice su u izgradnji i prema tome će vrlo brzo biti ravni susjedima iz ''Dežele''. Prema sportskoj infrastrukturi, međutim, vrlo teško.

Pripremna utakmica u srijedu između Istre 1961 i Vorskle odigrana je u krasnom sportskom centru lokalnog niželigaša zanimljiva imena – Mons Claudius. Osim glavnog nogometnog terena, te pomoćnog i još jednog manjeg s umjetnom travom, u sklopu istog nalazi se velika multifunkcionalna dvorana koja čak služi i kao pripremna baza košarkaške reprezentacije Slovenije!

Mi smo tu ipak došli zbog nogometa, a razlog je opravdan, jer u većini utakmice protiv ukrajinskog prvoligaša stožer Istre 1961 uigravao je momčad na koju računa u uvodnim prvenstvenim kolima. Iz očekivanog sastava je izostavljen samo desni bek Mato Miloš, a razlog je lako proniknuti – iako detalji nisu poznati, jasno je da se Miloš ponovno nalazi na pragu transfera i Puljani nisu htjeli riskirati eventualnu ozljedu. Isto je bio slučaj i početkom priprema, tada do realizacije nije došlo, hoće li sada? (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter