Raić Sudar: Pozitivan rezultat moramo zaslužiti kvalitetom vlastite igre

Cilj udruge je zaštita staništa i tartufarenja kao djelatnosti (M. MIJOŠEK)
Cilj udruge je zaštita staništa i tartufarenja kao djelatnosti (M. MIJOŠEK)

Kratko je iskustvo Darka Raića Sudara kao samostalnog trenera u Prvoj HNL, no u jubilarnoj desetoj utakmici već će treći put gostovati u Zaprešiću. Iskustva su za sada vrlo dobra; na jesen je debitirao remijem (2:2), a kad je proljetos ponovno preuzeo momčad od Marija Tota, ''zeleno-žuti'' su pod njegovim ravnanjem s uvjerljivih 3:0 nokautirali ''diva iz predgrađa''.

- Velika je razlika između te dvije utakmice i onoga što nas očekuje sutra. Naša je momčad doživjela jako puno promjena u odnosu na prošlu sezonu, a slična je situacija i u Interu. Bit će to utakmica s puno novih aktera. Međutim, u Zaprešiću sam uvijek osjećao prijateljski abmijent, nema velikog pritiska publike, te je riječ o terenu na kojem se da nadigravati – rekao je Raić Sudar, pa podcrtao:

- Za nas je utakmica s Interom vrlo bitna. Da, tamo smo često znali igrati dobro, ali još ću jednom naglasiti da u HNL-u više nema lake utakmice. Sve će ovisiti o kvaliteti igre koju prikažemo i kojom moramo zaslužiti pozitivan rezultat.

Potom se kratko dotaknuo sutrašnjeg protivnika, koji je proljetos igrao vrlo slabo i okončao sezonu na osmom mjestu, ali je u uvodna četiri kola tekuće sezone svladao Cibaliju i Rudeš, te uz remi protiv Hajduka već nakupio sedam bodova.

- Iskoristili su dobar raspored, par uvjetno rečeno lakših utakmica. No, sedam bodova u četiri kola odličan je ulazak u sezonu koji zaslužuje respekt. Za momčadi koje prvenstveno brinu za prvoligaški status to je svakako uspjeh, te ujedno pokazatelj kvalitete u odnosu na suparnike. Sigurno su dobra momčad i smatram da ih dobro poznajem. Imaju nekoliko novih igrača, ali mislim da nas ne mogu iznenaditi. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter