Raić Sudar: Podbacili jesmo, ali nećemo zato dići ruke od svega


Većina domaćih simpatizera koji su se u petak navečer zatekli na ''Drosini'' nastojala je sve viđeno što prije zaboraviti. On nije izdržao. Darko Raić Sudar, trener Istre 1961, po povratku sa stadiona upalio je televiziju i ogledao snimku netom odigrane utakmice njegove momčadi s Cibalijom, analizirajući do kasno u noć razloge minimalnog poraza.

- Nisam uzalud upozoravao da su takve utakmice, u kojima se od vas očekuje dominacija i pobjeda, posebno izazovne. Protivnik nekako zabije, pa se žestoko brani, a tebi se u redove uvuče nervoza i onda ništa ne ide od noge. Spasiti nas je mogao samo potez igrača koji inače mogu napraviti razliku, ali kod nas su u petak svi zakazali. Pripremali smo se za takvu utakmicu, ali ništa od dogovorenoga nismo mogli realizirati. Cibaliji se protiv takve Istre 1961 bilo vrlo jednostavno obraniti - sabirao je dojmove Raić Sudar.

No, dok se o samoj utakmici više nije imalo puno toga za kazati, o posljedicama neugodnog poraza za nastavak pulskih akcija itekako se moglo raspravljati.

- Pretjerivanje je reći da je ta utakmica bila ključna, ali je definitivno bila jako bitna za daljnji tijek sezone. Umjesto da se pripremamo mirno, sada smo se uveli u turbulentno razdoblje, te se moramo suočiti s nemirnom, nestabilnom situacijom. Izgubili smo od konkurenta u borbi za odmicanje s dna ljestvice i sigurno da nas je to potreslo. Mene osobno, kao najodgovorniju osobu, svakako jest. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter