Raić Sudar: Ogorčen sam zbog prvog gola

Darko Raić Sudar (M. MIJOŠEK)
Darko Raić Sudar (M. MIJOŠEK)

Ono oko čega akteri uobičajene konferencije za novinare po okončanju jučerašnje utakmice nisu dvojili je kako je do bodova stigla bolja momčad.
 
- Čestitam mom kolegi i prijatelju na zasluženoj pobjedi. Mi smo sretno poveli krajem prvog dijela, ali moramo priznati da nismo bili na nivou zadnje tri-četiri utakmice, pogotovo u veznoj liniji gdje se nismo uspjeli nametnuti i Osijek nas je stalno držao pod pritiskom - rekao je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961. - Najveću gorčinu predstavlja mi način na koji smo primili prvi gol, jednostavno to više ne mogu shvatiti. Bio nam je to osmi-deveti gol u prvenstvu kojeg smo primili nakon ubačaja s poludistance. A kad protiv ovakvog protivnika u osam minuta dobiješ tri gola, onda nemaš što za očekivati.
 
Nakon tri primljena pogotka, priču bez "happy enda" za Puljane zaokružila su dva žuta kartona za Rocu i Lucia.
 
- Znali smo da imamo puno igrača kojima prijeti treći žuti karton i morala se prije ili kasnije dogoditi takva utakmica. Koga nema bez njega se mora i 
sastavit ćemo nekako momčad za zadnje kolo, odraditi maksimalno pošteno u Rijeci i dati sve što u tom trenutku budemo mogli - zaključio je Raić Sudar.
 
Puno boljeg raspoloženja bio je gostujući strateg.
 
- Poručio bih svom kolegi, kojem je ovo bila prva domaća utakmica na klupi, da je svaki početak težak i da danas nisu izgledali loši zbog sebe nego zato jer smo mi bili zaista u pravom izdanju - nije dvojio Zoran Zekić, trener Osijeka. - Ušao sam na poluvremenu u svlačionicu gdje su igrači bili malo deprimirani i imao sam samo par riječi za njih, nisam ništa dužio. Rekao sam im da je ovo bilo jedno od najboljih poluvremena koje smo odigrali u ovoj godini i da nemaju zašto biti tužni već da trebaju dići glave, da trebaju vjerovati u sebe i ovako nastaviti dalje te da ćemo, ako Bog da, uspjeti preokrenuti. To se i obistinilo te na kraju krajeva mislim da je pobjeda bila sasvim zaslužena jer smo odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i tu odličnu igru uspjeli materijalizirati. (I. C.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter