Rahmanović: Nastojim raditi u oba smjera


U ovom trenutku "najtanji" dio zeleno-žute momčadi je pozicija ofanzivnog veznog, stoga je protiv mlade momčadi, koju su u Štinjanu nogometaši NK Istre 1961 savladali 5:0, Paminjo isprobao dvije kombinacije.

Krenuo je s Petrom Franjićem, Amarom Rahmanovićem i Krunom Ivančićem ispred kojih je ordinirao Božidar Janjušević, a onda je nakon 20-ak minuta Franjić, još jedan povratnik nakon duge pauze, otišao na klupu, na njegovu poziciju premješten je Janjušević, dok je u špici zaigrao Antonio Mance.

Nakon samo desetak minuta provedenih na terenu Mance se upisao među strijelce i još jednom potvrdio da se nalazi u odličnoj golgeterskoj formi, a prije i poslije njega mrežu je zatresao i Rahmanović te s te strane možemo reći da je napadačka linija svoje odradila, ali daleko od toga da to još uvijek ne bi moglo i moralo biti puno bolje.

Janjušević je puno pretrčao, otkrivao se i radio za momčad te potvrdio da Paminjo nije pogriješio kad ga je po drugi put primio u "zeleno-žutu" svlačionicu, jer je riječ o napadaču koji kvalitetu definitivno posjeduje, a kad se riješi "balasta" od nekoliko kilograma viška bit će još puno.

Vidjelo su i u Štinjanu da još uvijek "diše na škrge" i upravo je taj nedostatak snage, odnosno višak kilograma, bio uzrok što se nije upisao u strijelce i tako zaokružio svoju više nego dobru predstavu. S druge strane, dvostrukom strijelcu Rahmanoviću težina ne predstavlja problem, ali zato mu još uvijek nedostaje navika vraćanja u obranu nakon gubitka lopte, čime je i u Štinjanu u nekoliko navrata "izludio" Paminja.

- Istina, evo i na ovoj utakmici moglo se čuti malo galame s tribine kad je trener podviknuo da se vratim, ali trudim se i mislim da te nedostatke polako ispravljam. Nastojim raditi u oba smjera i vjerujem da ću iz dana u dan biti sve bolji što se toga tiče - uvjeren je Amar Rahmanović o kojem Paminjo, ako izuzmemo to vraćanje u obranu, ima samo riječi hvale.

- Na meni je da radim, a trenerovo je da ocjenjuje, da mi ispravlja pogreške. Mislim da zasad sve ide najboljim tijekom. To što je trener rekao da očekuje nešto od mene samo mi je još dodatno podiglo samopouzdanje, dalo mi podstrek da radim još više i još bolje. Igranje za Istru 1961 za mene je novi izazov, novo dokazivanje, a kako sam osim u Prvoj ligi BiH igrao i u Prvoj ligi Srbije, koja je ipak dosta kvalitetnija, dolazak u Hrvatsku ne bi mi trebao predstavljati veliki skok.

Rahmanovićeva prirodna pozicija je ofenzivni vezni i premda može pokriti i zadnjeg veznog, zasad ga Paminjo koristi bliže protivničkom golu. Što se tiče dolaska u potpuno novu sredinu u kojoj nije poznavao niti jednog igrača, zasad je to više nego dobro podnio. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter